Összefogás ötlet, avagy jótékonykodni menő céges szinten is!

Körlevél egy fiktív cég alkalmazottjaként...



"Kedves Kollégák, Kolléganők!

Hallottatok Zentéről? Az SMA beteg kisfiú, akiért egy ország fogott össze és pár hét alatt összegyűjtöttek 700 millió forintot a kezelésére.

És Leviről hallottatok? Hasonló betegség árnyékolja be az életét, viszont neki jóval kevesebb ideje maradt összegyűjteni ezt a rengeteg pénzt – október végéig van rá lehetőségük, hogy a fennmaradó kb. 600 millió forintot előteremtsék. Ugye érzitek? Ez rengeteg pénz és nagyon kevés idő.

Adjunk hálát, hogy ez nem a mi családunkban történik, de gondoljunk bele, fordított helyzetben, mennyire örülnénk ilyen mértékű összefogásnak… Hogy egyszer majd Levi édesanyja is átélhesse azokat a bosszúságokat, amiket egy rosszcsont kisfiú okoz, amikor nem fogad szót és elszalad, vagy felül a biciklire és inkább elteker, ahelyett, hogy az anyját követné. Bár szaladhatna… ugyanis ez múlik ezen a sok száz millió forinton. Levi vagy lebénul, vagy nem.

Úgy gondolom, hogy nem igazságos, hogy egy ilyen kis lélek ne tudja felfedezni az őt körülvevő világot, hogy dacolva ne szaladhasson jobbra, mikor balra kéne mennie, hogy ne focizhasson a barátaival, hogy ne élhesse meg a tánc örömét – nem igazságos, hogy elsorvadnak az izmai, ha van rá mód, hogy ez ne következzen be. Minden erőmmel azon vagyok, hogy segítsek ezen a kisfiún. De ehhez egyedül nagyon kevés vagyok.

Arra gondolta, hogy az idei évben ne ajándékozzunk karácsonykor…illetve de, de ne egymást, ne a partnereinket, hanem adjuk át az erre a célra szánt összeget Levinek. A partnerek pedig kapjanak egy gyönyörű képeslapot tőlünk, amiben elmeséljük, hogy idén mi az oka, hogy elmarad a szokásos bor és a szaloncukor. Kívánom, hogy összejöjjön a 700 millió forint és azt írhassuk a lapokba, hogy a XY CÉG tett egy hatalmas lépést ennek a kisfiúnak a pici lépteiért. Hogy ez a kisfiú miattunk is fog járni, de nem csak járni – szaladni, labdázni, táncolni, túrázni, vezetni… mindent, ami nekünk természetes.

Remélem, példát tudunk mutatni hasonló cégeknek is, megmutatjuk milyen összetartó csapat vagyunk, és remélem, hogy társaim lesztek ebben a jótékonysági kezdeményezésben.

Köszönöm nektek!"

Kérlek benneteket, hogy osszátok meg felhívva ezzel a cégek figyelmét, hogy egy igen aprócska lemondással mire képesek!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések