Mommies’ Lions Club

Előszöris nagyon köszönöm a pozitiv visszacsatolásokat, nagyon örülök, hogy szeretitek az instagram oldalamat (@ellertarnokinikolett), az ottani Márkos posztokat és hogy szeretitek olvasni, ahogyan írok. Ez nagyon jól esett! :))

Említettem múltkor, hogy ismét valamibe belekezdek, de nem egyedül. Hanem a mami barátnőkkel. Jó felületnek tartom ezt a blogot, hogy erről is beszéljek itt.

Már egy éve, hogy megismerkedtünk egymással, a legjobbkor. Friss anyukák...tervek nélkül mentünk volna bele a szürke őszbe, de hála a sorsnak - meg a facebook eseményeknek - nem így alakult, igazából elég sok programmal indultunk neki a hidegebb időnek, amikor nem lehett már csak úgy, órákig sétálni a babakocsikkal. 
Ahogyan múlt az idő, egyre közelebb kerültünk egymáshoz. Jöttek a nagy kávézások, a még nagyobb beszélgetésekkel, a közös szoptatások - ezzel együtt néha közös “énidő”. Hasonló életvitelünk, aktuális hasonlómi problémáink tényleg összehoztak bennünket, anyukákat. 

Most pedig kaptunk egy lehetőséget, a legjobbkor - mert újra jön a kuckózós őszi idő, sok babával és a legjobbkor, mert már egy ideje ez körvanalazódott bennünk, de nem igazán tudtuk, hogyan is tudnánk megvalósítani azt, amiről egyfolytában beszélünk. Egyesületet alapítunk...a név szinte egyértelmű volt: Mommies’ Lions Club elnevezéssel létrehozunk egy új Lions Clubot Pécsen.

Két fő irányvonalat álmodtunk meg, az egyik: a jótékonykodás, karitatív cél...először a Pécs-Normandia Lions Club munkájához járulnánk hozzá, ők egy ingyenes szülőszállást üzemeltetnek Pécsett, az itt kezelt tumoros, leukémiás kisgyermekek szüleinek, akik távol élnek és nincs egyéb lehetőségük a kis beteg gyermekük közelében maradni. A másik irányvonal pedig ennek a megoldása, mert ez oké..de miből?: babás/gyerkőcös programok, tanácsadások főleg friss anyukáknak, a védőnők bekapcsolásával, időszakos börzék, kikapcsolódásként kézműves workshopok, amikor Apa vagy Mama kicsit be tud segíteni. Ezek belépős programok lesznek majd, amit első körben 100%-ban a PNLC kap majd. :) 
Mindezt azok alapján, amit az elmúlt évben megtapasztaltunk...okulva például a korosztályos programok hiányosságából - őszintén szólva utáltam, mikor egyik baba-mama tornán a 3hós fekvő kisbabám mellett totyorászott az 1 éves, nem is igazán tudtam, hogy hogyan kellene kezelnem ezt a szitut, tornáztam tovább, fél szemmel pedig figyeltem a “trollt”, hogy rálép-e a kislány Márkra vagy ráül vagy mi?! Az anyukája pedig csak nyomta a tornát... Most pedig fordult a kocka, az a helyzet, hogy a fiam az a bizonyos troll és csendesen tőlünk rettegett a múltkor az egyik foglalkozáson a földön feküdni tudó kisbaba anyukája. Pluuuuuusz, teljesen más foglalkoztatja a két gyermek anyukáját, az egyik pl szopi sztrájkkal küzd, míg a másik már cicifüggőséggel...

No de...Jó kis terv, nem? Olyanféle, hogy mindenki jól jár vele. 

Remélem sokatoknak elnyeri a tetszését az, amibe belevágunk és ti is részesei lesztek a jónak. Mert ennek bárki a tagja lehet!






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések